2011-11-01 16:49:52• hírek • Szatmár.ro

Három hónapos csecsemőt "felejtettek" a kórházban

A gyermek egészséges, ápolt, csak az édesanyját nem találják sehol.

Kedd délben 14 óra körül vették észre a Szatmár Megyei Kórház harmadik emeletén szolgálatot teljesítő ápolónők, hogy a folyosó egyik fűtőtestén egy bepólyált csecsemő "pihen", ám szüleit nem látni a környéken. Mint kiderült, a szülők nagy valószínűséggel szándékosan hagyták magára a három hónapos csecsemőt - őket azóta is keresi a rendőrség, ám mivel a kórházban nincsenek térfigyelő kamerák felszerelve, nehéz lesz megtalálni a gyermeket elhagyókat. A bébi egyébként egészséges, jól ápolt, jelenleg a kórház gyermekosztályán van elhelyezve.

Roxana Cristea, a Szatmár Megyei Rendőrség sajtóreferense a szatmár.ro-nak elmondta: szinte lehetetlen megtalálni a gyermek szüleit, hiszen az is lehet, hogy nem a megyében élnek, s az is lehet, hogy a gyermek sem a megyében született - az is elképzelhető, hogy otthonszülés során jött a világra és semmiféle dokumentum nem szól a születéséről, nincs személyazonossága.

Cristea szerint az őt elhagyó anya cselekedete elítélendő, de legalább pozitívum, hogy nem az utcán hagyta el a gyermeket, amelynek az egészsége is veszélybe kerülhetett volna, hanem egy olyan helyen vált meg tőle, ahol tudta: szakértő személyzet veszi majd gondjaiba a kicsit.

Ezen a folyosón hagyták a gyermeket

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: